Јавно урбанистичко предузеће План прославило је 55. година свог постојања 15. маја 2016. године. Поводом дана фирме, од 10. до 16. маја у Библиотеци Шабачкој била је уприличена изложба радова предузећа која је приказала континуитет у раду и квалитету планова и пројеката, али и неминовне трансформације које су током година утицале на наш начин рада али и сама урбанистичка решења.

Током 55 година рада план иза себе има преко 2000 урађених пројеката и планова за просторе града Шапца и општина Богатић, Владимирци, Коцељева, Крупањ, Љубовија и Мали Зворник. На изложби своје место су нашли упоредни прикази нових и старих планова и пројеката, са жељом да илуструјемо са једне стране развој, а са друге моћ трансформације која је инхерентна нашем послу.

Изложени су и просторни планови и генерални планови које је наше предузеће израдило за све своје осниваче. Кроз овај део изложбе приказане су разноврсне размере које су део наше делатности, од просторних планова општина којима усмеравамо и омогућавамо развој, изградњу и напредак, до урбанистичких пројеката за урбане и руралне средине где се бавимо детаљима попут изгледа урбаног мобилијара и зеленила.

SONY DSC

SONY DSC

 

SONY DSC

SONY DSC

Велику пажњу посетилаца изазвали су изложени први и последњи план из архиве предузећа, бројне награде и признања и избор из сачуваног прибора за цртање из времена пре употребе рачунара.

SONY DSC

Колектив предузећа План са гостима
Колектив предузећа План са гостима

Погледајте и телевизијски прилог са отварања изложбе

Прослава 55. година Плана

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *