Од 1. до 3. јуна 2017.године у Вршцу је одржана ”13. Летња школа урбанизма”. Скуп је међународног и стручног карактера, одржава се сваке године у организацији Удружења урбаниста Србије и Републичког геодетског завода, а под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, и у сарадњи са GIZ/AMBERO/ICON пројектом.

Летња школа је прилика да се у току неколико дана, кроз стручне дискусије и панеле, али и заједничке излете и необавезна дружења, отворено разговара о разноврсним темама из области урбанизма и планирања градова, сагледају успешна дела из претходних годину дана и размене искуства колега како на нивоу Србије, тако и из региона.

Јавно урбанистичко предузеће План Шабац је активно учествовало у стручном делу Летње школе, где је представљен рад Принципи одрживости у урбанистичком планирању на примеру Плана детаљне регулације САВА ПАРК, ауторки Милене Зиндовић, дипл.инж.арх.-МArch и Ксеније Лукић Маровић, мастер инж.арх. Тема пејзажног уређења градског приобаља је изазвала велико интересовање међу урбанистима, што нам даје подстрек да наставимо планирање Шапца примењујући принципе одрживог развоја.

У току стручног скупа је одржана Изборна скупштина Удружења урбаниста Србије, на којој су изабрани председник, председништво, надзорни одбор и суд части ѕа период од 2017-2021.године. Наш колега Бојан Алимпић, дипл.инж.арх. је изабран за члана председништва, док је Славица Ференц, дипл.инж.арх. именована за члана суда части УУС. Честитамо колегама и желимо им срећан рад у мандату!

Комплетан списак именованих колега Удружења урбаниста Србије, као и закључке летње школе можете наћи на facebook страници удружења.

 

Летња школа урбанизма у Вршцу

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *